2013. május 3., péntek

Zöldségekkel töltött fasírt


Ugye milyen gyönyörű? És milyen fantasztikus tálalási és elkészítési módja a már kicsit unalmas fasírtnak? Az íze pedig? Remek. A dicséret sógorom Édesanyját, Emese nénit illeti, ugyanis ő készítette el ezt a látványos és finom fogást egy családi összejövetelre. A fasírt közepén megbújó zöldség ízlés szerint alakítható, Emese néni zöldborsót és répát használt. A répa adott egy édes ízt, ami tökéletesen ellensúlyozta a fasírt sósságát. Ennek ellenére felhívom a figyelmet arra, hogy ha túl sok répa kerül középre, túl édes lehet a végeredmény. Szóval a répával csak csínján bánjunk:)

A fasírtot a szokásos módon keverjük be (hagyma nagyon apróra szelve vagy reszelve - esetleg pici olajon előre megfonnyasztva- és összekeverve a darált hússal, sóval, borssal, pirospaprikával, zúzott fokhagymával, tojással, zsemlemorzsával - esetleg további fűszerekkel, mint pl. borsikafű, majoránna...ki hogyan szokta) és egy hőálló, félkör alakú, olajjal kikent tálat béleljünk ki a 2/3-ad részével. A zöldségeket pároljuk félpuhára kevés sóval, szűrjük le és tegyük rá a húsra. Fedjük be a maradék hússal az egészet - a széleken dolgozzuk össze az összeérő húst-, a tetejét kenjük meg olajjal és forró sütőben süssük pirosra. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd egy határozott mozdulattal borítsuk tálcára és csak ezután szeleteljük fel. Köretként sopszka salátát, görög salátát vagy mézes krumplisalátát választhattunk hozzá.

7 megjegyzés:

  1. Én sopszkát kérnék - úristen Burgaszban milyen isteni! Szép lett a fasírtocska is, szép egyensúlyba került a hús és a zöldség!

    VálaszTörlés
  2. Kettő az egyben. Husi és köret. Nagyon frappáns!

    VálaszTörlés
  3. Bizony hogy mutatós hmmmm nagyon ügyes Emese néni! :)

    VálaszTörlés
  4. Az, gyönyörű!! De jó ötlet!

    Muskátli, sopszka Burgaszból??? Egyetértek ;-)))

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szép!Főtt tojással ettem, de zöldséggel még nem. Finom lehet.

    VálaszTörlés
  6. Valóban nagyon mutatós, husi és zöldség együtt, igazán jóízű lehetett! :)

    VálaszTörlés
  7. Nahát, ez nagyon guszta, és olyan szép színes - nagyon tetszik, klassz ötlet!

    VálaszTörlés