2012. augusztus 23., csütörtök

NYÁR-19. hét-CSÜTÖRTÖK- Sajtos galuska pirított hagymával


Vagyis a Megunhatatlan hazai, avagy NOKEDLI MÁNIA 8! Most egy picit másfajta galuska tésztával, vajjal és sajttal, valamint pirított hagymával és ubroka salátával...:)

Hozzávalók 5 főre:

fél kg liszt 68 Ft
1,25 dl tej 18 Ft
2,5 dl szódavíz/ásványvíz
4 tojás 140 Ft
1 teáskanál só
5 dkg vaj 43 Ft
20 dkg Edámi sajt 479 Ft
1 nagy fej vöröshagyma 22 Ft
kevés olaj
-------------------------------
összesen 770 Ft

Egy nagyobb tálban keverjük össze a tojást, a tejet és a sót, majd kézi habverővel dolgozzuk hozzá apránként a lisztet. A jó sűrű masszát a szódavízzel higítsuk fel és addig keverjük, amíg hólyagos lesz. Tegyük félre pihenni.

Egy nagyobb fazékban forraljunk vizet kevés sóval és olajjal és a lobogó vízbe szaggassuk bele a tésztát. Főzzük pár percig, majd szűrjük le és forgassuk össze a vajjal és a sajttal.

A kész sajtos galuskát a kevés olajon barnára pirított hagymával tálaljuk és kínálhatunk mellé uborka, paradicsom vagy fejes salátát.

4 megjegyzés:

  1. Már megint milyen finomat főztél! :) Nálunk is nagy kedvenc a galuska, férjuramnak meg is főzöm, vasárnap érkezik haza, majd ezzel várom! :)

    VálaszTörlés
  2. Nokedli imádat van nálunk is, régen amikor a legnagyobb gyerek még pici volt, a kutyánkat is Nokedlinek nevezte el:) Szódavízzel még nem próbáltam sosem, mennyiben más úgy a tészta?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem nem sokban! Talán picit könnyedebb lett:)

      Törlés