2012. augusztus 8., szerda

NYÁR-18. hét-SZERDA - Hólabda rolád


hólabda muffin készítésénél kimaradt a krém 1/3-ad része és mert az előbb nevezett muffin nagy sikert aratott, elkészítettem a rolád változatát is, így két legyet ütöttem egy csapásra: felhasználtam a kimaradt krémet + még egyszer élvezhettük a finom ízeket!

Hozzávalók:

6 db tojás 228 Ft
6 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaópor
3 evőkanál olaj
fél csomag sütőpor


tetejére csokimáz:
3 evőkanál kakaópor
3 evőkanál porcukor
1 evőknaál olaj
forró víz

kevés kókuszreszelék

A tésztához a tojásokat habosítsuk a cukorral legalább 5 percig (gépi habverőt használva), majd csorgassuk hozzá az olajat, végül keverjük bele a sütőporral és kakaóporral elvegyített lisztet is (2-3 adagban). A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe és forró sütőben süssük meg (kb. 20 perc alatt).

A megsült tésztát még melegen tekerjük fel rolád alakban a sütőpapírral együtt és hagyjuk kihűlni.

A rolád alakúra hűlt tésztáról szedjük le a sütőpapírt és belső oldalát kenjük meg a kimaradt krém nagy részével, majd tekerjük vissza szorosan. Ezután a megtöltött rolád két oldalát kenjük be a maradék krémmel (tetejét ne) és szórjuk meg a krémes részt kókuszreszelékkel.

Készítsük el a csokimázat: vegyítsük össze a kakaóport a porcukorral, keverjük hozzá az olajat, majd annyi forró vizet keverjünk hozzá, amennyivel egy nem túl folyós, de azért kenhető mázat kapunk. Ezzel a mázzal kenjük be a rolád tetejét. Tegyük hűtőbe, hogy a máz megdermedjen és csak ezután szeleteljük fel.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta,tetszik tekercsként is.
    Lehet,hogy tovább kellene gondolni... tortának?

    VálaszTörlés
  2. Hólabda újabb és újabb ruhában, nagyon ügyes és kreatív vagy! Így is nagyon fincsi lehet! :)

    VálaszTörlés